Dagje uit in Volendam

en pittoresk Marken

Dagje uit in Volendam

en pittoresk Marken

Volendam heeft veel meer te bieden dan alleen een hapje eten op de altijd gezellige dijk. Zo combineer je een dagje Volendam heel gemakkelijk met een dagje Marken met de Marken Express en verken je het pittoreske eiland te voet via een van onze gratis wandelroutes. Ontdek hier de mogelijkheden:

Ontdek Volendam

Wandelroute langs alle hoogtepunten

19 hoogtepunten

Loop binnen bij het Praathuisje, geniet van de zon op de bukdijk, neem een kijkje in het beroemde Art hotel Spaander en maak een foto bij het gele bruggetje.

Ontdek Marken

Wandelroute langs 11 hoogtepunten

11 hoogtepunten

Deze wandelroute brengt je langs 11 hoogtepunten van dit authentieke en pittoreske (voormalig) eiland. Op jouw route vind je diverse mogelijkheden tot het nuttigen van een lokaal lekkernij, kopje koffie of uitgebreid diner. Breng ook een bezoek aan de oude klompenmakerij.

Ontdek Marken

Fietsroute langs alle hoogtepunten

18 hoogtepunten

Deze fietsroute brengt je langs alle hoogtepunten van dit authentieke en pittoreske (voormalig) eiland. Op jouw route vind je diverse mogelijkheden tot het nuttigen van een lokaal lekkernij, kopje koffie of uitgebreid diner. Breng ook een bezoek aan de oude klompenmakerij.

Op de foto in kostuum

Typisch Volendam

Klederdracht

Tijdens een bezoek aan Volendam ontkom je niet aan een foto in de typische en ouderwetse klederdracht. Bij Fotograaf Volendam kunt u een prachtig aandenken scoren, los van het feit dat je écht even een stapje terug in de tijd maakt. Een mooi aandenken voor de opa's, oma's en natuurlijk voor later.

Woltjes Backerij

Proef de Oud-Hollandse stroopwafels

Museum, winkel en demonstraties

Midden op de dijk vindt u Woltjes, een authentieke stroopwafel bakkerij, Woltjes museum, en de winkel van Woltjes. Dagelijks kunt u hier demonstraties en proeverijen bijwonen. Een must see als u in Volendam bent.

Havenrestaurant De Lunch Instagram

Havenrestaurant De Lunch Instagram Havenrestaurant De Lunch Instagram Havenrestaurant De Lunch Instagram